HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.07.07. 08:00 szecsaa

Trendingelés

Korábban írtam már arról, hogy egyre népszerűbb a hazai felhasználók körében a Foursquare, s ennek egy tökéletes példája, hogy egyre több venue jelenik meg trending címkével. S hogy mi is ez? Akkor lesz trendi egy hely, ha legalább 5 ember van oda bechekinelve.

3 fő felett már a Places menüpontban is megjelenik a kis emberke mögötte egy számmal, de az Explore menüpont alatt megnézhetjük, hogy mely helyek trendiek a környéken. Én ezt egyszer használtam: Róma belvárosában megnéztem, mely étterembe vannak a legtöbben checkinelve, s oda mentünk kajálni, s bár a hely telítve volt, a kajában nem csalódtunk. Itthon még nehezebb így keresni, de jelenleg van egy napi rutin arra, hogy mikor mely -jellemzően budapesti- helyek trendingelnek. Nézzük csak:

A Liszt Ferenc reptéren indul a trendingelés 6 óra környékén, s 7 órától elkezdenek a budapesti pályaudvarok is becsatlakozni. Majd 8 órakor megindul két nagyobb kategória trendingelése: az egyik a nagyobb köztereké (Széll Kálmán, Blaha, Móricz, stb.), a másik pedig a nagyobb munkahelyeké (Mito, HVG, Vodafone, Telenor, T-mobile, stb.). Ez az állapot szinte egész délelőtt tart, s dél magasságában elkezdenek a bevásárló központok (Westend, Aréna, Allee) is csatlakozni. Bár délutánonként olykor megjelenik 1-1 kávéház, de a nagyobb szerepet ilyenkor is a pályaudvarok, plázák kapják.  Kora estétől kezdve pedig jellemzően a belvárosi szórakozó helyek (400, Gödör, Ellátókert, stb.) uralják a mezőnyt egészen hajnalig, amikor is minden kezdődik elölről. Ahogy korábban is említettem, olykor megjelenik a listába 1-1 swarm-gyanús hely is trendiként, illetve most nyáron a fesztiválok, de nagyjából egy pár napos figyelés után megállapítható, hogy melyek a leglátogatottabb helyek a Foursqare használók körében. Egy pillanatkép tegnap este 10 óra környékén a Dotdot, a magyar checkin közösség oldaláról:

Amit még érdemes lenne még megjegyezni, hogy az utóbbi 2 hónap alatt kezdtek el szépen fokozatosan megjelenni a trending helyek, s bár nem szeretnék hülyeséget írni, de ahogy én néztem, napi szinten olyan 50-60 venue szokott trendingelni, s szerencsére ez a szám folyamatosan nő. Terjednek az okostelefonok, lassan a teljes baráti társaság nyom egy checkint az esti sörözés alkalmával, s tessék nyugodtan bátorítani a munkatársakat is, hogy ha bejönnek dolgozni, nyomjanak egy checkint.

Szólj hozzá!

Címkék: trending dotdot


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása