HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.11.21. 00:42 szecsaa

Expertise badges

Foursquare Pizza Level 10Először is elnézést mindazoktól, akik vártak valami magyarítást a címre, de sajnos semmi használható nem jutott eszembe. Gondolkoztam ilyen szakosított jelvények, szakértői jelvények vagy a szakmai jelvények címeken, de így egyik sem adta igazán. Szóval, expertise badges, ami kicsit bővebben fogalmazva annyit jelent, hogy a Foursquare a már meglévő jelvények közül kiválasztott 21-t, amihez bevezetett még három újat, így lett egy 24-es lista azokkal a badgekkel, amelyeket megszerzés után is meg lehet újra szerezni. Lehet őket fejleszteni, uppolni, szintezni vagy amilyen kifejezés tetszik rá, a lényeg, hogy van belőlük Level 1, Level 2, ... Level 10. 

level0.png

Aki kíváncsi, hogy milyen jelvényei vannak már meg a fejleszthető jelvényekből, nyissa meg a saját Badges oldalát, majd jobb oldalt válassza ki az expertise fület, s az oldal szépen kilistázza, hogy melyik jelvényekből, mennyi van neki.

level1.png

A badgekre közösen jellemzőek, hogy a világ bármelyik pontján megszerezhetőek, nincsenek országhoz vagy eseményhez kötve, és követni sem kell semmilyen oldalt a kioldásukhoz. 24 jelvény van összesen, s ebből 22 jelenleg is megszerezhető itthon; a Ski Bum és Triple Play badgek jelenleg nem érhetőek el itthon. A Ski Bum badge a tél közeledtével lesz elérhető a Föld északi felén, így nálunk is, a Triple Play badge pedig az amerikai baseball szezonhoz igazodik, bár ez a badge egyelőre számomra se tiszta, hogy majd csak amerikai profiligás baseball pályákon lesz megszerezhető mint eddig, vagy kiterjesztik a világra bármelyik baseball pályájára. Visszatérve a badgekre, az összesítő oldalon láthatjuk, hogy melyik jelvényt szereztük már meg, éppen hanyadik szinten van és azt is, hogy a legutolsó szintet mikor szereztük meg.

level2.pngMaga a badgek saját oldala is kicsit átalakult. Van egy állandó unlock szöveg, amely sajnos a különböző szintek elérése után sem változik; láthatjuk, hogy éppen az adott szintet, ahol vagyunk, mikor és hol értük el, illetve hogy melyik a következő szint, amelyet elérhetünk újabb 5 venue felkutatásával. A legmagasabb szint, amelyet elérhetünk jelenleg a Level 10, amelyet ha elérünk - maradva a pizzás jelvénynél - a következő szöveget kapjuk:

"No crust goes without proper inspection, no cheese-to-sauce ratio is left unquestioned, no distance is too far on the quest to find the perfect slice – it’s connoisseurs like you that make the pizza wheel go ‘round. 
All hail the Pie King! Bow down to the Slice Master! 45 different pizza check-ins? Congratulations on becoming a Level 10 Pizzaiolo. May you be floured with praise and acclaim."

level3.pngTovábbá láthatjuk, hogy a barátaink az adott típusból melyik szinten tartanak. Szépen kilistáz mindenkit, akinek az a badge már meg van, még a Level 1-es badge tulajdonosokat is. Így egyfajta versenyszellem is kialakulhat a felhasználók között.

Erre a 24 jelvény mindegyikére az előbb már pedzegetett szabályok vonatkoznak:

  • A Level 1 megszerzéséhez 5 checkin ugyanarra a helyre (napi 1) vagy 3 checkin különböző helyekre az adott kategórián belül.
  • A Level 2 szint eléréséhez 5 újabb venue látogatás szükséges az adott kategórián belül
  • Minden szintlépéshez 5 új venue látogatása szükséges
Ezek alapján könnyedén kiszámolható, hogy az adott kategórián belül egy Level 10-es jelvényhez 48 különböző helyet kell meglátogatni, amely nem kis teljesítmény. Szerencsére a rendszer átnézni az eddigi összes bejelentkezésünket, s jelenleg is besorol azokra a szintekre, ahol éppen vagyunk. 
Ha valaki pontos számokra kíváncsi az adott kategórián belüli felkeresett venuek számával kapcsolatban, annak ajánlom a - blogon is tárgyalt - 4sqMap oldalát, ahol nyomon tudja követni, hogy az adott kategóriába mennyi checkinje volt már.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása