HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.11.23. 12:30 szecsaa

Infografika az amerikai Foursquare userek utazási szokásairól

travels_small.jpg

Egy gyönyörű szép infografikát készített (katt a képre a nagyobb képért) az egyik Foursquare grafikus, Matt Healy arról, hogy tavaly az év utolsó hónapjaiban hogyan utaztak Amerikán belül a Foursquare userek: repülővel, vonattal vagy autóval. A három különböző utazási mód egy tökéletes belső hálót épített ki az USA-n belül: míg a nagyobb távokra az emberek repülővel utaznak, addig a rövid- és középtávokra a vonat/autó volt a nyerő. A színek a térképen a következőket jelölik:

  • Kék szín: azonos napon két különböző reptérre való checkin
  • Narancssárga szín: azonos napon két különböző vasútállomásra való checkin
  • Fehér szín: highway or roads kategóriájú venuekra való checkin

Bár teljesen különböző az ország közlekedése az itthon megszokott normáktól, számomra is nagyon furcsa, hogy az emberek csak az ország bizonyos részein checkinelnek aktívan a vasutállomásokra. Az autópályákra vonatkozó checkinek szinte a teljes országban látszódnak. 

A kép alsó részén lévő idősíkon pedig lehet látni, hogy hálaadás és karácsony környékén milyen "tüskés" lesz az időegyenes leginkább a reptéri checkinek tekintetében: az emberek hosszabb távokat megtéve hazautaznak a családjukhoz.

Bár itthoni adatokat nem tudok a tavalyi évről, az biztos, hogy a különböző iskolai szünetek előtti péntek-szombatokon vagy 1-1 hosszabb hétvége előtt a busz- és vasúti pályaudvarok nem szerénykednek a checkinek számát tekintve. 

Forrás: Flickr

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása