HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.07.06. 00:30 szecsaa

Elindultunk..

Sziasztok!

Valószínűleg a legtöbben nem ismertek, így szeretnék egy rövid bemutatkozást csinálni. Szekeres Csabi (Szecsa) vagyok, s mostantól igyekszem nektek a legfrissebb tartalmakról irkálni 4sq témában. Lesz itt minden: badge-szerzési útmutatók, special-t kínáló helyek bemutatása, style-guide ismertetők és a magyarországi 4sq adminok bemutatása is, hogy lássátok, kik dolgoznak a háttérben.

Szeretném ezt a jelenleg szerteágazó közösséget kicsit összekapni, hiszen lassan elérjük a tízezer user számot itthon is. Egyre többen checkineltek nap mint nap, szinte minden egyes helynek van már legalább 1 venue-ja, s napközben több száz új mayor születik. S bár a felhasználók nagy része budapesti, egyre aktívabbak a vidéki felhasználók is: több vidéki venue is trendingelt már.

Remélem érdekes lesz számotokra a blog továbbra is, s ha szeretnének, hogy írjak valamiről, ne kíméljetek, írjátok meg és nagyon szívesen írok róla.

S hogy miért is most indulunk? Már régóta szerettem volna elindítani ezt a blogosdit, mert szerintem egy rendkívül hasznos és érdekes platform, s sok értékes embert ismertem meg a program használatával. Viszont, mostmár a Foursquare is nyit kicsit a social network fele, meghozzá úgy, hogy a honlapra kiraktak egy Notifications opciót. Utóbbi már nagyon kellett, mert ha nem volt e-mail értesítő beállítva, igen nehezen lehetett észrevenni, ha valaki megjegyzést fűzött az egyik bejelentkezésünkhöz. Az Androidosok örülhetnek, hiszen egyelőre telefonokon csak az ő telefonjukon lesz elérhető, de szerintem hamarosan érkezik a többi platformra.

 

S hogy mégis milyen információkról kapunk gyorsjelentést? Nézzük csak:

  • Barátaink megjegyzést fűznek a checkinjeinkhez
  • Friss bejegyzés/fotó érkezik egy olyan checkinhez, amihez már korábban hozzászóltunk
  • Ha a barátaink megcsinálnak egy Tip-et, melyet mi hagytunk
  • Ha a hely, ahol éppen vagyunk, elkezd swarmolni
  • Ha valamelyik Facebook ismerősünk (G+ is lesz vajon?) beregisztrál a Foursquaren
  • Elvesztünk egy mayori címet

Ezek közül azért nem minden új, némelyik már korábban is elérhető volt a telefonunkon a Push funkció segítségével, de a Tip-ek és To-do listek teljesen új, mint ahogy a swarmra figyelmeztetés és a Facebook-figyelő is. Ezt a swarmos dolgot estefele le is tudjuk tesztelni az sm.magazin kerekasztalán.

A Foursquare igéretei szerint hamarosan elérhető lesz iPhone és Blackberry platformon is a Notifications fül, s végre elfelejthetjük ezeket a Push üzeneteket.

Ezek a fejlesztések nekem nagyon tetszenek, hiszen még jobban képet kaphatunk a barátaink aktivitásáról, amellyel még jobban függői leszünk a Foursquarenek.

Az Androidos verzióban a Settings alatt jelentek meg kiegészítő beállítások ehhez a Notifications fülhöz, lényegében egyezik a webes beállításokkal, de pl. érdekesség, hogy lehet mute-olni, akár egy órára vagy a következő napig is.

 

Checkinelésre fel!

1 komment

Címkék: android notifications


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.07.11. 17:56:20

Milyen jó, hogy ilyen blog is van. Elkezdtem használni, de még csak egy barátom van. Nem is akarok többet - mennyi sok bónusz pont jár, mert mindenhol első vagyok.
süti beállítások módosítása