HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.07.28. 00:50 szecsaa

Tidysquare

Most egy egész érdekes és hasznos oldalt szeretnék bemutatni nektek. Bár kicsit haszontalannak tűnik, illetve nehéz kitalálni, hogy mégis mire tudja használni egy átlagos user, én legtöbbször csak nézelődök rajta, de van egy-két érdekesség is.

(katt a képre az oldal megnyításához)

 

De hogy mégis mi is ez a honlap? Röviden és tömören: térség-figyelő. Kicsit bővebben arról van szó, hogy vigyétek bármerre az iránytűt, majd indítsatok egy keresést, amire a program jobb oldalt kilistázza a környékbeli venuekat. (Olyan 300-400 méter sugarú körig tud keresni, de legtöbbször kisebb sugárban keres.) Én mindenfele szoktam játszadozni, hogy milyen venuek vannak a városban egy adott pont körül, így legtöbbször olyan mintha a helyszínen lenne az ember. De inkább csak egy eszköz az adminoknak, akik tudnak mindenfele nézelődni a városban, s pl. pláza rendberakáskor tudják keresni, hogy milyen venuek vannak közelben, amit még mozgatni/átnevezni kell. De vannak azért vicces dolgok is, ilyen pl. az alábbi két koordinátának a helyszíne. Csak írjátok be a keresőbe ezeket a számsorokat, s látható, hogy azért vannak elég rossz helyre létrehozott venuek is.

47.51440038990123, 19.078418016433943

Egyik kedvencem ez a hősök terei helyszín, egyszerűen csak venue temetőnek nevezem. Hogy mi alapján kerül ide egy venue, azt nem sikerült megfejtenem, mert mindenféle adattal vannak itt venuek a város minden részéről: van itt óbudai ALDI, újbudai játszótér, angyalföldi kínai éttermek, stb. Egyszer reméljük egy admin lerendezi az itteni venuek sorsát, mert eléggé ráférne a környékre egy tisztogatás, hiszen sok esetben a hősök terén indított keresésben csak ezeket a venuekat adják ki a telefonok is.

47.49839085350013, 19.040867090225447

Az előzőnél ez egy jóval kisebb temető, s ha itt indítjuk a keresést, akkor inkább csak a duplikációkat láthatjuk, bár azért egy-két félrelokalizált venue itt is van: ferihegyi vasútállomás, zsidó múzeum és néhány home venue. Itt viszont könnyedén megfejthető, hogy azok a venuek kerülnek ide, akiknél semmi címet nem adunk meg rögzítéskor, csak a városhoz beírjuk Budapestet. A régebbi 4sq kliensek még engedték ennyire minimális adattal felvinni a venuekat, manapság már ez nehezebb.


Vannak még más hasonló honlapok is, de azok nem ennyire profik. Itt a több iránytű elhelyezése egyszerre, illetve az egyes szűkítési lehetőségek nagyon jól ki vannak találva, bár egyetlen dolgot hiányolok belőle: a keresési sugár méretét nem lehet állítani benne, sokszor igen hasznos lenne.

2 komment

Címkék: tidysquare venue cleaning


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szecsaa 2011.07.28. 14:15:44

Igen, igen :)
Erről is szeretnék egy posztot írni, hiszen ez is egy remek oldal, én is rendszeresen nézem a haverok helyzetét rajta. A tidysquare tényleg egy adminosabb oldal, ahol duplikációkat lehet elsősorban keresni, illetve adott helyen venue listát lekérni.

Köszi a tippet!
süti beállítások módosítása