HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.08.02. 18:40 szecsaa

4sqMap

Ennek a posztnak a címe gondolom sokatoknak nem mond semmit, de remélem a bejegyzés végére mindenki pontosan fogja tudni is, mi ez a 4sqMap. Remélem nem bánjátok ha megint egy olyan oldalt mutatok be nektek, amelyre előbb-utóbb minden Foursquare fanatikus rátalál és képes órákat eltölteni vele azáltal, hogy visszanézi régebbi checkinjeit vagy éppen nézegeti, hogy a barátai a város mely részein szoktak ebédelni. Kezdésre a legérdekesebb, hogy elkészíthetjük a saját 4sq statisztikánkat, valami ilyesmi formában: 


(katt a képre a megnyitáshoz)

Gondolom a kliensben mindenki szokta nézegetni a haverjait és saját magát is: ki milyen helyeken járt, ki merre mayor és lesni a pontlistát, hogy mikor lesz végre első helyen. Őszintén bevallom, hogy szeretem a számokat, a statisztikákat, így nekem ez egy remek oldal. Egyesével nem igazán figyelem az ismerőseim checkinjeit, de így összeségében (450 baráttal) egész jó képet lehet kapni a budapesti checkinelési szokásokról: melyek azok a helyek, ahova jórészt mindenki checkinel. Így figyeltem meg, hogy átlagosan, ha valaki elmegy egy pesti plázába, akkor a pláza venuen kívűl 2 boltba is betér. Vagy pl. az ismerőseim 10%-a napi ingázó a környékbeli városokból. Rengeteg dolgot ki lehet olvasni a statisztikákból, s ez az oldal segít egy kicsit minket, hogy a barátainkat, haverjainkat nyomon kövessük. Láthatjuk a térképen, hogy hova checkineltek utoljára a barátaink:

Aki sokat utazik mindenfele a világban és nyomkodja a checkint is, az gondolom szívesen visszanézné, hogy merre mennyi checkint nyomott. Nekem is van pár ismerősöm, akiket mindennap másik városba látok, nekik ajánlanám a következő térképet:

A következő rész lehetne a kedvencem, de annyira nem igaz, mert ezzel nyomonkövethető, hogy én bizony a tömegközlekedési venuekat, boltokat és kávézókat szeretem a legjobban. Egy elég jó összesítést kaphatunk arról, hogy mely adott venue típusokba mennyi checkinünk volt, s ez hány különböző helyről jött össze. Én a BKV-t szeretem..

Miután a térkép jelöli, hogy merre volt az utolsó checkinünk, könnyedén megnézhetjük, hogy az adott időpontban melyek a legtrendibb helyek, és ezek merre találhatóak a városban. Én rendszerint látom, hogy a Moszkva tér mellett a Jégkert trendingel, de mondjuk csak emiatt nem mennék oda..

Nagyon hosszú posztot nem igazán akarok, így gyorsan összefoglalom, hogy még mik vannak a programban, aztán belinkelem még azt a néhány képet, amit készítettem, s azt hiszem ez egy elég nagy kedvcsináló lesz hozzá.

  • Megnézhetjük egy térképen, hogy milyen kategória alatt a városban merre fele vannak a különböző specialok
  • Az utolsó checkin környékén milyen típusú venuek találhatóak
  • Böngészgethetjük a környékbeli helyek tippjeit úgy, hogy a térképen is könnyedén nézhetjük őket
  • Térképen megnézhetjük a mayor helyeinket
  • Térképes elrendezésben nézegethetjük, hogy merre szereztük meg a badgeinket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: special badge trending 4sqmap


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2011.08.10. 08:21:40

ez tényleg érdekes oldalnak tűnik. főleg, mert a napokban jutott eszembe, hogy lehet-e valami térképes historyt kigyűjteni a 4sq-ből. köszi
süti beállítások módosítása