HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.08.18. 20:13 gborz

Foursquare iPhone-on

A hét elején szóltunk pár szót az Androidos Foursquare alkalmazásról, a nyári frissítés megérkezett iPhone-ra is, az app a 3.4-es verziószámra ugrott.

A csodaszép indítóképernyő után a redizájn hullám utolsó fázisaként megújult news feed köszönt minket, itt a foursquare.com-hoz hasonlóan kiemelve láthatjuk a fényképeket - ami egy remek feature lenne, ha nem kb. minden tizedik check-in-hez tartozna kép.

A tavaszi 3.0-s frissítés óta a "Check In" gomb az alsó menüsor közepén szúrja ki a szemünket, ha esetleg a feed-et nézegetve elfelejtenénk, miért is indítottuk el az appot. Az elérhető venue-k listája néha idegesítően lassan tölt be (függetlenül az elérhető hálózat minőségétől), ezt a bugot az AppStore-ban számtalanszor jelezték már a felhasználók, de hiába.

A venue-k adatlapja kimondottan kellemes arculatot kapott, egy helyen láthatjuk a mayort, a jelenlévő felhasználókat, a felhasználói tippeket és fényképeket és persze ha már itt járunk, be is checkolhatunk. Új funkció, hogy amennyiben egy rendezvényhelyszínen (koncertterem, sportaréna, mozi, stb.) járunk, a venue-n belül külön az adott rendezvényre (pl. mozi esetében értelemszerűen filmre) is becheckolhatunk. Bővebben az event check-in funckióról a Foursquare hivatalos blogján itt.

A "Check in here" gombra koppintás után beállíthatjuk, hogy megosztjuk-e tartózkodási helyünket ismerőseinkkel, valamint kívánjuk-e publikálni Facebook-on és/vagy Twitter-en. Fotó csatolás/készítés és a 'Mit keresel itt?' jellegű kérdés opcionális megválaszolása után végre be is checkolhatunk és örülhetünk a kapott pontjainknak. :)

Az Explore menüpont elrendezésében és működésében is tökéletesen megegyezik Androidos testvérével, a "trending" venue-k listázása itt is elérhető, ez utóbbi különösen hasznos funkció.

Pár napja volt szó a blogon a Foursquare remek újításáról, a listákról. Sajnos teljes funkcionalitásában egyelőre sem az Androidos, sem az iPhone-os appban nem jelent meg a listák kezelésének és szerkesztésének lehetősége, de a "To-Do List" menüpontban már érzékelhetjük az újítás hatását: automatikusan felkerülnek az összes általunk követett listában lévő venue-k tipjei. Ha nyomunk egy "follow"-t a remek "Lángos FTW!" és "A Hamburger Istenei" listákra, garantáltan nem kell sokáig keresgélnünk kaja után a fővárosban. :)

Mostantól saját keresztnevünk lett az utolsó menüpont neve, ahol profilunkról és statisztikánkról láthatunk némi összefoglalót, úgy mint: check-inek, badge-ek és mayorshipek száma, aktuális (utolsó  7 napban összegyűjtött) pontunk és helyezésünk a "ranglistán", leggyakrabban látogatott venue-k és kategóriák.

A beállítások közt a profilunk szerkesztése mellett lehetőségünk van egyesével beállítani, hogy milyen eseményekről szeretnénk push értesítéseket kapni - ez az iPhone 3Gs és 4 tulajdonosok számára ősszel érkező iOS5 új értesítési rendszere miatt lesz majd különösen érdekes.

A Foursquare for iPhone app ingyenesen tölthető le az iTunes AppStore-ból az alábbi linken, changelog és további screenshotok ugyanitt:

http://itunes.apple.com/us/app/foursquare/id306934924

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása