HTML

Foursquare Blog

Minden, ami Foursquare!

Lájkolj Facebookon!

Venue-kategóriák

Kíváncsi vagy, milyen venue kategóriák vannak? Kattints az alábbi képre!

2011.11.16. 22:31 szecsaa

Változások a Foursquare honlapján

Így egy nappal a honlap megújulása után már nem az a hír, hogy új a honlap, hanem hogy felfedezzük az apróbb változásokat. Összességében nekem bejön az új design, de azért vannak részek amik nem tetszenek, viszont a legtöbb funkciónak nagyon örülök, hogy végre beépítették a honlapba, ideje volt. A korábbi honlap tényleg fapados volt, s nem is arra koncentrált a weblap, hogy lehessen rajta nézelődni, időt eltölteni, hanem hogy kiszolgálja a mobil klienst, esetleg 1-2 helyen kiegészítse a funkcionalitást, illetve a venuekat is könnyebb volt rögzíteni.

A legszembetűnőbb változás a kis térkép megjelenítése a nyitóoldalon. Akik követték esetleg korábban a blogot, azok láthattak már hasonló térképet, amikor a 4sqmap oldaláról írtam. Így ezzel sokat nem is foglalkoznék, mindenképpen egy hasznos dolog, hogy térképen is látjuk, a barátaink merre vannak bechekinelve.

weblap1.png

Annyi változás azért mindenképpen történt, hogy a hely észleli (már amikor helyesen, mert engem folyamatosan néhány checkinnel korábbi helyre tesz) merre is vagyunk, és a "közelből" felkínál olyan helyeket, amelyeket érdemes meglátogatnunk. Ezek a helyek vagy rajta lehetnek:

  • Saját To-Do listán szereplő helyek
  • Olyan helyek, amelyek szerepelnek listákon, amit követünk
  • Helyek, amelyeken megfordultak már a barátaink
  • Népszerű helyek Foursquare-n
  • Special-el rendelkező helyek
  • Olyan helyeket is kilistáz, amelyeket úgy gondol, hogy számunkra érdemes lenne meglátogatni: az általunk sűrűn látogatott helyekre tévedő emberek tervezett látogatásait mutatja.
  • Trending alatt lévő helyek
weblap2.png
 
A különböző típusok kaptak szép ikonokat is, bár én azért szívesen látnék a térképen valamiféle szűrő funkciót, amellyel pl. a specialokat lehetne a térképen jelölni, vagy éppen átfuthatnánk a városi térképen a trending helyeket.
 
weblap3.png
 
Ami a fenti menüsort illeti, én örülök neki, hogy át lett dolgozva. Az értesítések ikonja végre átvette a mobil kliensben használt design-t, egy kattintással elérhető a listák, és a profil rész alá lett berakva minden, aminek eddig külön füle volt. Végre egy kis rend, kérem szépen. 
 
weblap5.png
 
Kétségkívül a legnagyobb változást a listák oldalának újragondolása eredményezte. Nagyon jól néznek ki ezek a listák. Szinte adják magukat, hogy megnézzük őket és nyomjunk rájuk egy follow-t. De ha esetleg kíváncsiak vagyunk a barátaink vagy saját listánkra, szépen jobbra rendezve találjuk őket. Ezek után én azt gondolom, hogy aki nem használta a lista funkciót, biztos, hogy rájuk kap, s legalább 1-2 listát követni fog. Ha másért nem, azért, mert ez egy trendi dolog.
A többi változást inkább csak kilistáznám, különösebb részletezést nélkül.

  1. Sokkal könnyebb mostmár kommentelni 1-1 checkint, főleg ha van megjegyzés a checkin mellé, utóbbi esetén automatikusan megjelenik a 'leave a comment' kommentelési lehetőség.
  2. A Check-in details oldalon ismét láthatjuk, hogy mennyi pontot ért a checkin: egy időben ez létezett, majd az utóbbi időben hol létezett - hol nem.
  3. A nyitóoldalon jobb oldalt az oldal felkínál számunkra brand oldalakat, amelyeket követhetünk.
  4. A Badges oldalon megjelent egy Expertise kategória, amelyekbe olyan badgeket láthatunk, amelyek szintjeit tudjuk növelni. Erről a közeljövőben lesz is egy külön poszt.
  5. A History oldalon az egyes checkineknél megjelent a Save gomb, amely segítségével könnyedén listába rendezhetjük a helyeket, ahol aznap jártunk.
  6. A Stats oldala is egy általános átalakításon esett át, bár a tartalom nem változott, az oldal kinézete sokat javult.
  7. Jelenleg kikerült a menürendszerből az Admin fül.
  8. A venuek oldala teljes átalakításon esett át:
  • Egy gombnyomással listára rakhatjuk a Save gomb segítségével, vagy éppen kipipálhatjuk a helyet a Done gomb megnyomásával.
  • A venuek oldalán a képek az eddigi kis méretből nagy méretre váltottak, s eltörölték végre a limitet is, amely lekorlátozott 12 kép nézegetésére: valamennyi képet megnézhetjük akár nagyobb méretbe is.
  • Teljesen eltűntek a Foursquare rendszeréből a tag-ek, amelyek az utóbbi időben kezdtek kicsit feleslegessé válni.
  • Bár idehaza nem igazán elterjedt a Description rész, úgy tűnik a Foursquare operálni fog ezzel a funkcióval a jövőben, hiszen egy sokkal hangsúlyosabb helyet kapott a térkép alatt. Aki esetleg nem tudná, hogy miről van szó, egy rövid leírás a helyről, amelyet pl. a Jégkert venue oldalán is lehet látni.
A fentebbi változásokon biztos, hogy még rengeteg dolog változott, de a zavaró dolgok ellenére egy egész jó honlapot kaptunk, így végre nincs alárendelve a honlap a mobilos klienseknek, hanem azok hasznos kiegészítője lett.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása